Hakkında

Mustafa Saka Müzik Atölyesi

2006 yılında kurulan Mustafa Saka Müzik Atölyesi, 2020 yılındaki pandemi sürecine kadar fiziki ortamda atölye çalışmalarını sürdürürken, 2020 Ağustos ayından itibaren atölye çalışmalarını çevrimiçi ve özel ders şeklinde sürdürdü.

Mart 2020’den beri pandemi nedeniyle yaptığımız çevrimiçi dersler hepimiz için farklı bir deneyim oldu. Bu deneyim bize, piyano eğitiminin her şartta ve her yerde devam edebileceğini gösterdi.

Bu düşünceyle, Mustafa Saka Müzik Atölyesi olarak pandemi sonrasında da eğitimlerimize çevrimiçi, yüz yüze ya da özel ders şeklinde devam edeceğiz.

Görüşmek dileğiyle

Mustafa SAKA

Mimar Sinan Güzel Sanatlar Üniversitesi Devlet Konservatuvarı Müzikoloji Anabilim Dalı mezunu olan Mustafa Saka, Cenan Akın ile solfej, İrfan Turkay ile korno, Tülin Babaç ve Madlen Saydam ile piyano, Bülent Tarcan, Ahmet Yürür ve Filiz Ali ile müzikoloji, Cengiz Tanç ile kontrpuan, İlhan Usmanbaş ile çağdaş müzik, Cevat Memduh Altar ile müzik estetiği çalıştı.

Otuz yılı aşkın süredir piyano, solfej, müzik tarihi ve konservatuvara hazırlık dersleri veren Mustafa Saka, Melih Kibar Casio Müzik Kursu, Akademi İstanbul (Müzik ve Tiyatro bölümlerinde), Beşiktaş Sanat Evi, İstanbul Valiliği Rotary Çocuk Evi, Tüdev, Kocaeli Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi Müzik Bölümü ve Marmara Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi Müzik Bölümü’nde öğretim görevlisi olarak çalıştı.

1996-2009 yılları arasında TRT İstanbul Radyosu’nda klasik batı müziği programları hazırlayıp sunan Mustafa Saka, eğitimciliğin yanında, Boğaziçi Üniversitesi Kütüphanesi’nde Multi-Media sorumlusu ve Borusan Kültür ve Sanat Merkezi Kütüphanesi’nde referans kütüphaneci olarak da görev yaptı.

2006-2019 yılları arasında İBB Fatih Müzik ve Sahne Sanatları Okulu’nda piyano dersleri veren Mustafa Saka’nın ‘Tek Sesli Notasyon’, ‘Çok Sesli Notasyon, XX. yüzyıl Müziğini Etkileyen ve Oluşturan Önemli Akımlar ve Yeni Müzikte Genel Nota Yazım Malzemeleri’ ve ‘İstanbul’da Bulunan Doğu Kiliselerinin Pazar Litürjileri Üzerine Müzikal İnceleme’ gibi araştırmaları ve Özyürek Yayınevi tarafından basılan ‘Yedi Şirin Nota’ adlı şarkı kitabı ve İstanbul Ansiklopedisi’nde (XXI. Fasikül, s. 185-186) yayınlanan ‘Ermeni Musikisi‘ başlıklı makalesi vardır.

.